21-07-17

Tildonk

Net als vorige week zijn we er vandaag met de fiets op uitgetrokken.

Vandaag bracht het fietsknooppuntennetwerk ons naar Tildonk, meer bepaald naar de Engelenburcht.

Het Belevingscentrum ’14-’18 was deze keer niet ons hoofddoel. Dat zal moeten wachten tot een andere keer. We reden vooral naar ginder om de tijdelijke tentoonstelling “Door de lens van de bezetter” in Stiltetuin te bezoeken.

Via Bonheiden en langs de rand van het Mechels Broek bereikten we al vrij snel Muizen. Daar hadden we een kleine omweg omwille van werken aan de kanaaldijk. Deze bracht ons langs de overvolle parkings van Planckendael waar het waarschijnlijk over de koppen lopen was op onze Nationale Feestdag.

Ook langs de oevers van het kanaal Leuven-Mechelen was het behoorlijk druk maar niet “te”. Heel aangenaam fietsen, ondanks de tegenwind. Toch weer anders dan bijvoorbeeld het Netekanaal of het Albertkanaal. In Tildonk verlieten we de kanaaldijk om naar de Engelenburcht te rijden. Een goeie tas koffie en een frisse Zero waren welgekomen.

De fototentoonstelling was weliswaar niet heel groot maar wel leuk en interessant om te bezoeken. Het wordt trouwens ook de startplek van onze wandeling van zondag (want we moeten af en toe toch ook nog eens wandelen).

In Wespelaar begonnen naast de spoorlijn Mechelen Leuven te fietsen en zo passeerden we de stations van Haacht en Boortmeerbeek. In Hever deden we een stuk van de Pikhakendonk-wandeling die we nog niet zo lang geleden hebben gedaan. Via Boortmeerbeek bereikten we terug Peulis waar een heel smakelijke pastaschotel op ons stond te wachten.

IMG_0456.JPG

IMG_0467.JPG

IMG_0471.JPG

IMG_0476.JPG

IMG_0480.JPG

Tildonk.JPG

20:22 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fietsen, tildonk |  Facebook |

18-07-17

zeer?

Grote teleurstelling vandaag! Het doet namelijk wel zeer. Zot zijn bedoel ik.

Nu ook de vakantie van loopmaatje Sally voorbij is was het tijd om nog eens te gaan joggen.

Ik had beter moeten weten. Het is nu eenmaal mijn weer niet. En dan is gaan joggen bij temperaturen tussen 26° en 28° C eigenlijk geen goed idee.

Maar het is wel plezant, zeker wanneer Cédric, onze zesjarige trainer, ons begeleidt op zijn fietsje. Nu ja, begeleiden … Meestal rijdt hij zo’n honderd of tweehonderd meter voor ons uit.

Dat geeft Sally dan weer de gelegenheid om even een sprintje te trekken om hem in te halen terwijl ik rustig verder aanmodder.

Al bij al ben ik er toch in geslaagd om 4,25 km bij elkaar te krijgen in 34 minuten. Niet goed maar onder de omstandigheden voor mij ook niet slecht.

Knipsel.JPG

21:04 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: joggen, lier, zot, zeer |  Facebook |

15-07-17

Tweewieler

Vroeger, heel lang geleden, toen de dieren nog spraken was ik een vrij fervent wielertoerist. Onder “fervent” moet je wel verstaan dat ik heel graag ging fietsen … op mijn eigen tempo. Snel fietsen is nooit iets voor mij geweest, net zoals snel lopen dat vele jaren later dat evenmin was.

Maar ik heb wel behoorlijk wat kilometers afgemaald, in binnen- en buitenland. Trips van meer dan 200 km stonden ook regelmatig op het programma. Ik ben zelfs twee keer op fietsvakantie naar Wales en Cornwall geweest.

Waarom ik over fietsen begin? Omdat ik vandaag zo’n 70 km heb gefietst. Een eerste tochtje, vanochtend vroeg om 8u bracht me naar mijn fietsenmaker in Westmalle en terug. Een jaarlijkse traditie. Drie of vier weken achter elkaar breng ik een fiets binnen voor jaarlijks onderhoud.

Omdat één van die fietsen de verschrikkelijk zware en niet in mijn auto te proppen elektrische fiets van mijn moeder is zitten daar minstens twee fietstochtjes bij. Eentje om de elektrische fiets weg te doen en eentje om de fiets te gaan halen.

Vandaag was het dus de “haal-route”. Met mijn citybike naar ginder gereden om dan elektrisch terug te komen, deze keer met een ommetje via de supermarkt.

En deze namiddag heb ik dan een tweede fietstochtje gemaakt. Met een kleine 500 wandelkilometers op de teller waarvan de (halve) Nacht van de Maan de laatste was vonden we het een goed idee om eens wat anders te proberen.

Conny had een tochtje van zo’n 35 kilometer uitgestippeld met het fietsknooppuntennetwerk. Fietsen is heel leuk maar het is toch anders dan wandelen. Dat is uiteraard logisch maar ik bedoel maar dat je al wandelend meer in je kan opnemen. Bij fietsen is daar niet altijd de tijd voor. Het voordeel van die fietsknooppunten is wel dat er veel meer gelegenheden zijn om iets te drinken onderweg. Wij kozen voor Café Rozendaal. Daar waren al wandelend al eens gepasseerd maar niet binnengegaan. Dat is bij deze dus wel gebeurd.

De komende weekends zal er nog wel meer worden gefietst maar half augustus moeten we toch terug met het wandelen beginnen want anders komen we in september misschien in de problemen wanneer we 5 dagen gaan wandelen in de Eiffel.

fietsen1.JPG

fietsen2.JPG

20:47 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, fietsen |  Facebook |

13-07-17

OLT

Sommige mensen beweren dat we veel concerten bezoeken.

Misschien hebben ze wel gelijk. De plaatsen waar we die concerten bezoeken beperken zich al lang niet meer tot het Sportpaleis of de Lotto Arena. Eerder het tegendeel. Het Depot in Leuven, de Roma en den Trix in Borgerhout, de Stadsschouwburg en de Arenberg in Antwerpen, de Vooruit in Gent, CC Zwanenberg in Heist, Vorst Nationaal in Vorst en natuurlijk onze absolute favoriet … de Ancienne Belgique in Brussel.

Sinds gisteren is er een locatie bijgekomen : het Open Lucht Theater in het Rivierenhof in Deurne. In de voormiddag heerste er wel lichte paniek, zowel in Antwerpen als in Mechelen, omdat de regen met bakken uit de hemel viel. Maar … gelukkige klaarde het helemaal op.

Het OLT is een heel leuke en speciale locatie. Gisteren was het ook wel een vrij frisse locatie. De zon was snel weg en er stond een fris windje. Er stond echter een hartverwarmende portie Rockabilly op het programma. Wie mocht dat brengen ? Brian Setzer, ooit de frontman van The Stray Cats.

Het werd een geweldig concert. De muziek is sowieso meeslepend maar wat Setzer uit zijn gitaar haalt is ongelooflijk. Hetzelfde geldt trouwens ook voor zijn drie bandleden, vooral de man met de zware contrabas.

Nu is het weer twee weken wachten de volgende maar dat wordt dan wel een knaller : drie dagen Suikerrock !


19:43 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, olt, brian setzer |  Facebook |

09-07-17

(Halve) Nacht van de Maan

Het heeft niet mogen zijn.

Na succesvolle deelnames in 2014, 2015 en 2016 kan er helaas geen vierde editie van de Nacht van de Maan aan mijn “palmares” worden toegevoegd.

De oorzaak? Geen idee. Aan onze training kan het niet liggen. We zijn minstens één keer per week gaan wandelen. We hebben ook geregeld een “twintiger” gedaan. De conditie was er. De ambitie om de 43 km rond te maken was er ook.

Nadat ik Conny in Peulis had opgepikt zal het bijna acht uur zijn geweest toen we gisteren aankwamen in Halle Zoersel. Eerst onze “goody-bag” gaan afhalen met daarin een T-shirt, een bonnetje voor een pasta, een bonnetje voor een ontbijt, een bonnetje voor een trappist, een lanyard met de bonnetjes voor onderweg, een glow stick en een pakje pleisters van de CM.

Om tien uur stipt werd de start gegeven. Duizend wandelaars begonnen aan hun marathon. Dat blijft wel een mooi zicht, al die mensen met de fluogroene glow stick aan hun rugzak die zich in beweging zetten. Mooi maar ook druk en laat ons nu niet echt van druk houden.

Mijn darmen bleken trouwens niet van de pasta te houden. We waren nog geen drie kilometer onderweg of ik had al twee keer een spurtje in het bos moeten maken omdat de pasta er uit moest. Niet prettig om te beginnen. Ondanks dit alles kwamen we na iets meer dan 2 uur en net geen 10km wandelen al aan het tweede controlepunt in Viersel waar sommige moedige mensen een “moondip” in het Albertkanaal namen.

Achteraf gezien moeten we daar ongetwijfeld enkele van de oorzaken vinden voor ons vroegtijdig stoppen. Als wij gaan wandelen dan nemen we onze tijd, stoppen geregeld om te genieten van de natuur rondom ons, eten ergens onze boterhammetjes op … kortom … we nemen onze tijd.

En dat ging deze nacht dus niet. Toen we in de buurt van het halfwegpunt kwamen aan de Kerststal in Zoersel Einhoven was de beslissing snel gemaakt. We waren er nauwelijks 15 minuten vóór de officiële sluiting van de post. Mijn benen lieten zich al voelen net als de rug van Conny. We hadden nog wel kunnen verder stappen tot punt 30 km maar veel plezier zouden we daar toch niet meer aan hebben.

Dan maar wachten op de pendelbus die ons terug naar Halle zou brengen. Zin om nog twee uur te wachten op ons ontbijt hadden we ook niet meer. Dan maar een ontbijtje in Peulis. Zeker even lekker. Nog een kort ritje naar huis en dan het bed in om de verloren slaap in te halen. Enkele uren in de voormiddag en enkele uren in de namiddag.

Conclusies? De Nacht van de Maan blijft iets speciaals, zeker wanneer zoals afgelopen nacht, de volle maan zo mooi meewerkt. Drukte is echter niet aan ons besteed. Wij zoeken liever de rust op en nemen graag onze tijd. We hebben alvast een mooie - nachtelijke - wandeling gehad. Herhalen gaan we dat echter niet doen.

Nu gaan de wandelschoenen even aan de kant. Het is de bedoeling dat we de komende weekends de fiets bovenhalen.

nvdm.JPG

19:30 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, nachtvandemaan |  Facebook |

07-07-17

900

Drie weken vakantie! Drie weken vakantie!

En na drie uur op het werk leek het al een eeuwigheid geleden.

Deze eerste werkweek na de vakantie is echt niet meegevallen. Veel werk, zelfs heel veel werk en zo weinig tijd om het gedaan te krijgen.

Gelukkig kan ik morgen tot rust komen tijdens de Nacht van de Maan. Mijn vierde wandelmarathon (eigenlijk de vijfde als ik de Zotte 50 van Gheel ook meetel). Deze keer ga ik het wel rustig aan doen. Tijd is totaal onbelangrijk. Belangrijk is dat we aankomen en vooral dat we er plezier aan hebben.

Waar ik ook wel plezier aan heb is aan nummer 900. Vandaag heb ik, in de Panos van het Station van Berchem, mijn achthonderdnegenennegentigste en negenhonderdste blikje Coca Cola gevonden.

900 verschillende blikjes, in alle maten, uit net geen 60 verschillende landen. En dan te bedenken dat het allemaal begon met één flesje Cola op mijn kot in Hasselt in 1984.

coke900.jpg

20:00 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coca cola, wandelen, verzamelen |  Facebook |

02-07-17

Lier

Lier. Stad van de Schapenkoppen. Van Louis Zimmer en Felix Timmermans. Van De Kreuners en Het Kruiske. Van de Sint-Gummarus kerk. Van de Rijksnormaalschool en het Internaat waar ik zes jaar heb gewoond. Van het wekelijks jogginguitstapje met loopmaatje Sally.

Ik mag dus zeggen dat ik Lier vrij aardig ken. En toch heb ik vandaag een wandeling van zo’n 10 km gedaan waarvan ongeveer de helft over onbekend gebied ging. De vesten ken ik uiteraard net zoals de Nete richting jachthaven van Emblem.

Vandaag kozen we voor onze laatste “training” vóór de Nacht van de Maan voor de richting Berlaar. Het gebied tussen de Berlaarsesteenweg en de Netedijk blijkt een bijzonder mooi natuurgebied te zijn. Een gebied dat wel in gevaar is door het Sigmaplan. Ze willen er schijnbaar een leefgebied voor de Roerdomp van maken. Probleem is dan wel dat ze het gebied moeten ontbossen waardoor het leefgebied van een hoop andere dieren verdwijnt.

Misschien was het daarom dat we zoveel dieren hebben zien vechten. Ezels in de wei die elkaar beten of stampten. We zagen zelfs een eendje dat werd gepest door soortgenoten surprised.

Voor we het doorhadden zaten de 10 km er op. Hopelijk hebben we volgende week tijdens onze nachtmarathon evenveel geluk met het weer.

IMG_0667.JPG

IMG_0673.JPG

IMG_0674.JPG

Lieranders.JPG

20:04 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, lier, nachtvandemaan |  Facebook |