13-07-17

OLT

Sommige mensen beweren dat we veel concerten bezoeken.

Misschien hebben ze wel gelijk. De plaatsen waar we die concerten bezoeken beperken zich al lang niet meer tot het Sportpaleis of de Lotto Arena. Eerder het tegendeel. Het Depot in Leuven, de Roma en den Trix in Borgerhout, de Stadsschouwburg en de Arenberg in Antwerpen, de Vooruit in Gent, CC Zwanenberg in Heist, Vorst Nationaal in Vorst en natuurlijk onze absolute favoriet … de Ancienne Belgique in Brussel.

Sinds gisteren is er een locatie bijgekomen : het Open Lucht Theater in het Rivierenhof in Deurne. In de voormiddag heerste er wel lichte paniek, zowel in Antwerpen als in Mechelen, omdat de regen met bakken uit de hemel viel. Maar … gelukkige klaarde het helemaal op.

Het OLT is een heel leuke en speciale locatie. Gisteren was het ook wel een vrij frisse locatie. De zon was snel weg en er stond een fris windje. Er stond echter een hartverwarmende portie Rockabilly op het programma. Wie mocht dat brengen ? Brian Setzer, ooit de frontman van The Stray Cats.

Het werd een geweldig concert. De muziek is sowieso meeslepend maar wat Setzer uit zijn gitaar haalt is ongelooflijk. Hetzelfde geldt trouwens ook voor zijn drie bandleden, vooral de man met de zware contrabas.

Nu is het weer twee weken wachten de volgende maar dat wordt dan wel een knaller : drie dagen Suikerrock !


19:43 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, olt, brian setzer |  Facebook |

09-07-17

(Halve) Nacht van de Maan

Het heeft niet mogen zijn.

Na succesvolle deelnames in 2014, 2015 en 2016 kan er helaas geen vierde editie van de Nacht van de Maan aan mijn “palmares” worden toegevoegd.

De oorzaak? Geen idee. Aan onze training kan het niet liggen. We zijn minstens één keer per week gaan wandelen. We hebben ook geregeld een “twintiger” gedaan. De conditie was er. De ambitie om de 43 km rond te maken was er ook.

Nadat ik Conny in Peulis had opgepikt zal het bijna acht uur zijn geweest toen we gisteren aankwamen in Halle Zoersel. Eerst onze “goody-bag” gaan afhalen met daarin een T-shirt, een bonnetje voor een pasta, een bonnetje voor een ontbijt, een bonnetje voor een trappist, een lanyard met de bonnetjes voor onderweg, een glow stick en een pakje pleisters van de CM.

Om tien uur stipt werd de start gegeven. Duizend wandelaars begonnen aan hun marathon. Dat blijft wel een mooi zicht, al die mensen met de fluogroene glow stick aan hun rugzak die zich in beweging zetten. Mooi maar ook druk en laat ons nu niet echt van druk houden.

Mijn darmen bleken trouwens niet van de pasta te houden. We waren nog geen drie kilometer onderweg of ik had al twee keer een spurtje in het bos moeten maken omdat de pasta er uit moest. Niet prettig om te beginnen. Ondanks dit alles kwamen we na iets meer dan 2 uur en net geen 10km wandelen al aan het tweede controlepunt in Viersel waar sommige moedige mensen een “moondip” in het Albertkanaal namen.

Achteraf gezien moeten we daar ongetwijfeld enkele van de oorzaken vinden voor ons vroegtijdig stoppen. Als wij gaan wandelen dan nemen we onze tijd, stoppen geregeld om te genieten van de natuur rondom ons, eten ergens onze boterhammetjes op … kortom … we nemen onze tijd.

En dat ging deze nacht dus niet. Toen we in de buurt van het halfwegpunt kwamen aan de Kerststal in Zoersel Einhoven was de beslissing snel gemaakt. We waren er nauwelijks 15 minuten vóór de officiële sluiting van de post. Mijn benen lieten zich al voelen net als de rug van Conny. We hadden nog wel kunnen verder stappen tot punt 30 km maar veel plezier zouden we daar toch niet meer aan hebben.

Dan maar wachten op de pendelbus die ons terug naar Halle zou brengen. Zin om nog twee uur te wachten op ons ontbijt hadden we ook niet meer. Dan maar een ontbijtje in Peulis. Zeker even lekker. Nog een kort ritje naar huis en dan het bed in om de verloren slaap in te halen. Enkele uren in de voormiddag en enkele uren in de namiddag.

Conclusies? De Nacht van de Maan blijft iets speciaals, zeker wanneer zoals afgelopen nacht, de volle maan zo mooi meewerkt. Drukte is echter niet aan ons besteed. Wij zoeken liever de rust op en nemen graag onze tijd. We hebben alvast een mooie - nachtelijke - wandeling gehad. Herhalen gaan we dat echter niet doen.

Nu gaan de wandelschoenen even aan de kant. Het is de bedoeling dat we de komende weekends de fiets bovenhalen.

nvdm.JPG

19:30 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, nachtvandemaan |  Facebook |

07-07-17

900

Drie weken vakantie! Drie weken vakantie!

En na drie uur op het werk leek het al een eeuwigheid geleden.

Deze eerste werkweek na de vakantie is echt niet meegevallen. Veel werk, zelfs heel veel werk en zo weinig tijd om het gedaan te krijgen.

Gelukkig kan ik morgen tot rust komen tijdens de Nacht van de Maan. Mijn vierde wandelmarathon (eigenlijk de vijfde als ik de Zotte 50 van Gheel ook meetel). Deze keer ga ik het wel rustig aan doen. Tijd is totaal onbelangrijk. Belangrijk is dat we aankomen en vooral dat we er plezier aan hebben.

Waar ik ook wel plezier aan heb is aan nummer 900. Vandaag heb ik, in de Panos van het Station van Berchem, mijn achthonderdnegenennegentigste en negenhonderdste blikje Coca Cola gevonden.

900 verschillende blikjes, in alle maten, uit net geen 60 verschillende landen. En dan te bedenken dat het allemaal begon met één flesje Cola op mijn kot in Hasselt in 1984.

coke900.jpg

20:00 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coca cola, wandelen, verzamelen |  Facebook |

02-07-17

Lier

Lier. Stad van de Schapenkoppen. Van Louis Zimmer en Felix Timmermans. Van De Kreuners en Het Kruiske. Van de Sint-Gummarus kerk. Van de Rijksnormaalschool en het Internaat waar ik zes jaar heb gewoond. Van het wekelijks jogginguitstapje met loopmaatje Sally.

Ik mag dus zeggen dat ik Lier vrij aardig ken. En toch heb ik vandaag een wandeling van zo’n 10 km gedaan waarvan ongeveer de helft over onbekend gebied ging. De vesten ken ik uiteraard net zoals de Nete richting jachthaven van Emblem.

Vandaag kozen we voor onze laatste “training” vóór de Nacht van de Maan voor de richting Berlaar. Het gebied tussen de Berlaarsesteenweg en de Netedijk blijkt een bijzonder mooi natuurgebied te zijn. Een gebied dat wel in gevaar is door het Sigmaplan. Ze willen er schijnbaar een leefgebied voor de Roerdomp van maken. Probleem is dan wel dat ze het gebied moeten ontbossen waardoor het leefgebied van een hoop andere dieren verdwijnt.

Misschien was het daarom dat we zoveel dieren hebben zien vechten. Ezels in de wei die elkaar beten of stampten. We zagen zelfs een eendje dat werd gepest door soortgenoten surprised.

Voor we het doorhadden zaten de 10 km er op. Hopelijk hebben we volgende week tijdens onze nachtmarathon evenveel geluk met het weer.

IMG_0667.JPG

IMG_0673.JPG

IMG_0674.JPG

Lieranders.JPG

20:04 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, lier, nachtvandemaan |  Facebook |

30-06-17

Meindl

Ik geef niet graag geld uit aan kledij maar als het om wandelen gaat maak ik graag een uitzondering.

Tijdens de vakantiewandelingen in Cornwall merkte ik dat mijn schoenen toch niet meer dezelfde grip gaven van weleer. Het leek me dan ook de hoogste tijd om me nieuwe schoenen aan te schaffen.

Een bezoekje aan A.S. Adventure was dus wel op zijn plaats. Meindl’s genoeg om uit te kiezen maar mijn trouwe Tauern stond er precies niet bij. Dat zou toch wel jammer zijn. Zou ik moeten wijzigen naar een Wales of een Borneo?

Gelukkig niet. Bleek dat ze toch nog een Tauern 2 met maatje 41 ½ in stock hadden. Even passen, bleken als gegoten te zitten, alsof ik ze al jaren aanhad. Er hangt uiteraard wel een aardig prijskaartje aan vast. Degelijke wandelschoenen zijn nu eenmaal niet goedkoop.

Het spreekt voor zich dat ik er de marathon volgende week niet mee ga wandelen maar tegen dat we naar Duitsland vertrekken in september zullen ze wel “ingewandeld” zijn.

meindl tauern2.JPG

19:37 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, schoenen, meindl |  Facebook |

29-06-17

Stille Waters

Nog anderhalve week en het is tijd voor onze grote uitdaging van dit jaar : de Nacht van de Maan, de marathon van zonsondergang tot zonsopgang in en rond Zoersel. Voor mij wordt het de vierde deelname, voor Conny de eerste.

Om nog een beetje zelfvertrouwen op te bouwen zijn we vandaag nog een lange training gaan doen.

Onze bestemming : het land van de Stille Waters. Het knooppuntennetwerk had een wandeling van zo’n 25 km uitgestippeld met vertrek in Sint-Amands.

De wandeling begon met … een tochtje over het water van zo’n 400 meter over de Schelde. Daarna vervolgden we onze tocht over het jaagpad langs de Schelde met het ene na het andere fantastisch mooie uitzicht. Je mag dan nog honderden foto’s nemen, het resultaat dat je ’s avonds bekijkt op de computer kan nooit weergeven wat je live hebt gezien.

Het was alweer een schitterende wandeling en alweer dichtbij huis. En die marathon? Dat komt wel goed hoor. Bovendien is die ’s nachts en dan loop ik geen gevaar voor zonnebrand (zoals vandaag ook al hebben we de zon nauwelijks gezien)wink.

IMG_0521.JPG

IMG_0533.JPG

IMG_0535.JPG

IMG_0552.JPG

IMG_0598.JPG

stille waters.JPG

21:28 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, stille waters, nachtvandemaan |  Facebook |

27-06-17

Schoonmaak

Het einde van de vakantie begint nu toch wel echt te naderen.

De afgelopen twee dagen stonden in het teken van de grote schoonmaak, een (helaas) jaarlijks terugkerende traditie. Nu ja, ik ben er gelukkig bijna door. Morgen nog even verder werken en klaar is Kees Luc .

Het zal wel moeten want donderdag trekken we naar het Scheldeland voor een wandeling van zo’n 25 km. De laatste lange training vóór de marathon van 8 juli.

De wandelschoenen zijn vandaag uitgebleven maar ik ben nog wel snel een halfuurtje gaan joggen. Niet naar Lier zoals gebruikelijk omdat mijn loopmaatje vandaag teambuilding heeft maar dus gewoon thuis in de buurt.

Twee dagen op en neer een trapladdertje had weliswaar zijn sporen nagelaten maar al bij al was ik best tevreden met 4,15 km in 31 minuten.

lopen 20170627.JPG

19:43 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, lopen, joggen, wandelen |  Facebook |