22-01-18

Afwisseling

Ik heb het al eens eerder gezegd … als het op concerten aan komt dan is er één ding waarvan ze ons niet van kunnen beschuldigen en dat is dat we ons maar aan één genre houden.

Vorige week zaten we nog te luisteren naar het Vlaams Symfonieorkest, gisteren zaten we aan de andere kant van het spectrum.

Een uurtje vroeger dan verwacht namen we in Mechelen de trein naar Brussel. Gelukkig hebben we dat gedaan want toen we omstreeks twintig voor zeven aan de AB kwamen stond er al een klein rijtje aan te schuiven. Het was dan ook volledig uitverkocht.

Toen de deuren om 19u eindelijk open gingen stonden ze al ver in de Anspachlaan aan te schuiven. Op zo’n momenten werken we als een geoliede machine. Terwijl Conny de jassen in een kluisje stopt zoek ik een goede zitplaats. In elke zaal hebben we zo onze favoriete plaatsjes en meestal lukt het wel om ze te bemachtigen.

Ook gisteren was dat het geval en zaten we quasi in het midden van de eerste rij, bijna anderhalf uur vóór het begin van het optreden. Optreden van wie ? Wel … van Brides of Lucifer, het projectje van Stijn Kolacny van Scala en Koen Buyse van Zornik. Vorig jaar één van de opvallendste optredens van Graspop Metal Meeting en gisteren dus ook in de AB te bewonderen.

Werkt dat wel … een eerder klassiek geschoold koor met enkele ruige rockers? Zeker werk dat. Het is al meerdere keren in het verleden bewezen dat HardRock en Klassiek ongelooflijk goed samengaan. Deep Purple deed het al in de jaren ’70, Metallica heeft het gedaan en het live concert van KISS met de Melbourne Symphonie Orchestra.is een streling voor het oor (en het oog).

Het werkte ook gisteren perfect. Alles zat gewoon goed. IJzersterke muzikanten (Koen Buyse (Zornik), Yannick De Pauw (Vigilante), Joeri van de Schoot (Evil Invaders), Ives Mergaerts (Kick, TPO) en Stephan Noens.) die er duidelijk plezier in hadden, de fantastische stemmen van Scala en één van de beste lichtshows die ik gezien heb. Samengevat: een fantastisch mooi concert.

20180121_211333.jpg

screenshot6.JPG

 

21:34 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concerten, ab, brides of lucifer |  Facebook |

20-01-18

Mad Scientists and Hikers

De mensen in Antwerpen weten niet hoe dicht ze gisteren bij een totale vernietiging stonden! Eén of andere gekke wetenschapper had immers een bom geplaatst, een bom die sterk genoeg was om heel de stad van de kaart te vegen.

Gelukkig waren er de zeven mensen van VIVIUM PCM Life die lijf en leden hebben geriskeerd om de stad te redden. Geen puzzel was moeilijk genoeg om hen te misleiden. Het begin was een beetje chaotisch maar binnen het uur hadden we de bom onschadelijk gemaakt;

Na onze heroïsche inspanning, die helaas verborgen zal blijven voor het grote Antwerpse publiek, zijn we nog een alternatieve pizza gaan eten bij Otomat aan het Van Schoonbekeplein aan het MAS. Hoewel mijn With Love from B. pizza best wel smakelijk was en mijn High Darling Tea geweldig smaakte, ga ik toch liever een klassieke pizza eten bij de Italiaan. Maar verder was onze teambuildingavond, deze keer georganiseerd door collega Leni, een heel leuke avond.

room_of_riddles.jpg

Vandaag was het dan geen gekke wetenschapper maar wel twee gekke wandelaars die de hoofdrol speelden. Een beetje regen schrikt ons niet af. Het moet al echt heel lelijk doen (een beetje zoals afgelopen donderdag) om Conny en mij binnen te houden.

En zo stonden we deze namiddag in Sint Adriaan, gehucht van Haacht, klaar voor de Dijlevalleiwandeling. Constante (lichte) regen maar als je een iets of wat deftige paraplu hebt en goede wandelschoenen en –kledij dan is dat geen probleem. De paraplu af en toe eens van arm (of van wandelaar) wisselen en dan gaat dat prima. Iets over halfweg stopte het trouwens met regenen.

Wat kan ik verder nog zeggen over de Dijlevalleiwandeling? Dat het een heel mooie, echt heel mooie, wandeling is. Vandaag bovendien ook heel, echt heel, rustig. Als we 5 mensen zijn tegengekomen dan zal het veel zijn. Maar de afwezigen hadden (alweer) ongelijk. Wij hebben in ieder geval weer genoten van ons uitje in de natuur.

IMG_2351.JPG

IMG_2354.JPG

IMG_2376.JPG

IMG_2384.JPG

Dijlevallei.JPG

21:15 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: escape room, wandelen, haacht, sint adriaan |  Facebook |

17-01-18

Aprilse Grillen in Januari

Een snipperdag nemen op een woensdag … ik doe het niet vaak. De helft van ons team werkt immers sowieso niet op woensdag. Maar als Conny enkel op deze dag een snipperdag kan nemen, dan neem ik er toch ook één? Anders zouden we geen doordeweekse dagtrip kunnen maken (en het is toch de bedoeling om dat minstens één keer per maand te doen).

Ver weg zijn we vandaag niet getrokken. Heverlee is niet het einde van de wereld. Toen ik vanochtend opstond en naar buiten keek leek onze dag wel in het water te vallen. Er woei een heuse sneeuwstorm over Vorselaar. Gelukkig was het warm genoeg en bleek het op de weg best mee te vallen. Onderweg was er trouwens geen spatje hagel of sneeuw te zien, tenzij even in Putte.

Toen we in Heverlee vertrokken was het trouwens mooi open getrokken. Het was fris maar droog. Anderhalf uur later in Abdij van Park was dat weer even anders. Tijd om een pauze te nemen en een warme koffie te gaan drinken.

De rest van de dag viel er al wel eens een druppel of een hagelbolletje maar meestal niet erg. Aan de Phillips-site viel het wel met bakken uit de hemel maar daar konden we mooi schuilen bij de Post.

Na 14,70 km zat onze wandeling erop. Al bij al toch weer veel geluk gehad met het weer. Akkoord, we zijn niet droog gebleven maar het regende ook niet hard genoeg om echt nat te worden.

Een heel geslaagde dagtrip. We hebben nog 6 andere wandelingen met vertrek aan het Heilig Hartinstituut en die gaan we zeker nog doen dit jaar.

IMG_2242.JPG

IMG_2246.JPG

IMG_2281.JPG

IMG_2320.JPG

Spaanse Kroon.JPG

21:23 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, heverlee, spaanse kroon |  Facebook |

15-01-18

Dolores

De muziekwereld verliest alweer een grote naam.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Dolores O'Riordan, zangeres van The Cranberries, plots is overleden op 46-jarige leeftijd.

Ik heb ze één keer aan het werk mogen zien in 2012. Ze zal zeer worden gemist. Rest in Peace Dolores.19:29 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dolores, cranberries, rip |  Facebook |

14-01-18

Thuismatch

Gisteren hebben we het concertjaar 2018 officieel ingezet. Dat hebben we gedaan in Cultureel Centrum De Zwanenberg in Heist-op-den-Berg.

En daar zijn we gaan kijken en luisteren naar … het Symfonieokerkest van Vlaanderen onder leiding van Dirk Brossez. Jawel, een symfonieorkest. Ze mogen veel van ons zeggen maar niet dat we niet openstaan voor nieuwe of andere dingen.

Onze muzieksmaak is immers heel gevarieerd. Rock, pop, new wave, Indie, kleinkunst … het maakt ons niet uit wat het is, zolang het maar goed is. En dat was het gisteren zeker. In het uur vóór de pauze brachten ze een eerbetoon aan Leonard Bernstein met als meest bekende nummer I Feel Pretty uit West Side Story.

Brossez.jpg

Na de pauze brachten ze dan enkele stukken van Brossez zelf. Heel mooie muziek. En bovendien ook interessant om zo’n orkest aan het werk te zien. 35 strijkers (van het type Stradivarius, niet van het type Phillips Stoomstrijk), en nog eens evenveel blazers met enkele percussionisten en een sopraan met een klok van een stem. Zeker voor herhaling vatbaar.

Vandaag speelden we dan een halve thuiswedstrijd aangezien onze wandeling vertrok en aankwam in Peulis. Het was een wandeling uit de reeks Winterwandelingen. Mede dankzij het winterzonnetje een gezellige wandeling in een mooie streek. Die gaan we later op het jaar toch nog eens doen.

IMG_3386.JPG

IMG_3400.JPG

winterwandeling.JPG

Toen ik thuiskwam werd ik nog getrakteerd op een mooie red sky at night. Heel geslaagd weekend dus.

IMG_3402.JPG

07-01-18

Hoog en Laag

Nauwelijks een week geleden had ik het hier nog over hoogtepunten en dieptepunten met betrekking tot concerten. Echte dieptepunten heb ik in 2017 niet gehad. In 2018 al wel maar ik heb ook al een hoogtepunt gehad.

Het officiële concertjaar begint pas volgende week wanneer ik met Conny naar het Symfonieorkest van Vlaanderen ga kijken en luisteren. Maar dit weekend ben ik al twee keer op stap geweest met mijn moeder.

Gisteren naar de eerste editie van Schlagerfestival Vorselaar. Ik heb me vroeger al wel eens meer “opgeofferd” om bijvoorbeeld naar Musikantenstadl of zelfs naar Frans Bauer te gaan met moeder. Niet echt mijn ding maar zij geniet daar wel van en je doet nu eenmaal zo’n dingen voor je moeder niet?

Maar toen kon ik altijd gaan zitten en dat kon gisteren niet. Voor moeder hebben we een beetje valsgespeeld en een rollator meegenomen. Die heeft ze absoluut nog niet nodig maar dan kon ze wel gaan zitten. Er waren immers maar 96 zitplaatsen en die waren al lang uitverkocht.

De avond begon met De Stoempers, gevolgd door Bart Kaëll en Jettie Palletti. Dan volgende een pauze van ruimp 30 minuten om de avond af te sluiten met Swoop en De Romeo’s. Alles werd aan elkaar gepraat door DJ Dimitri Vantomme. De avond begon luid, heel luid. Dat werd beter toen de eerste artiesten begonnen.

schlager.jpg

Was de muziek slecht? Niet echt. Werd er slecht gezongen? Niet echt. En toch was het een dieptepunt. Waarom? Omdat ik, in tegenstelling tot de meeste aanwezigen, mijn schaamtegevoel niet kan uitschakelen. Heb ik nooit gekund. Ik kan dus niet een lichtgevend hoedje met een lichtgevende bril en een oranje boa opzetten of aandoen en dan een polonaise dansen. Dat anderen dat wel kunnen is geen probleem maar ik heb dan wel plaatsvervangende schaamte.

Maar … mijn moeder heeft er wel van genoten en dat is het belangrijkste. Ze vond het wel jammer dat we niet gebleven zijn tot na de Romeo’s maar na ruim drie uur rechtstaan had mijn rug er genoeg van.

Deze namiddag dan terug naar diezelfde zaal maar voor iets van een heel ander kaliber. De Cultuurraad had voor zijn opening van het jaar niemand minder dan Günther Neefs uitgenodigd. Hij werd begeleid door onze plaatselijke Koninklijke Harmonie Verbroedering.

Vóór de pauze bracht de Harmonie het beste van zichzelf en dat was al heel goed. Na de pauze was het dan de beurt aan Günther die toch een klein beetje een thuismatch speelde. Zijn overgrootvader heeft in Vorselaar gewoond, zijn vader heeft meerdere keren opgetreden in Cinema Reo en hijzelf kwam in zijn jeugd vaak naar het buitenverblijfje dat ze hadden op het Heiken.

Gunther1.jpg

Hij bracht eigenlijk een eerbetoon aan de Rat Pack (Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr.), met andere woorden … heerlijke croonermuziek. Met een groot live-orkest is dat toch net iets anders dan de tape van gisteren.

Gisteren kon ik niet snel genoeg buitenzijn, vandaag had het gerust een uur langer mogen duren. Ook vandaag heeft moeder trouwens genoten, nog meer dan gisteren. En dat is wel een opoffering waard.


20:52 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, hoogtepunt, dieptepunt |  Facebook |

06-01-18

Driekoningen

Na de traditionele Nieuwjaarswandeling van afgelopen maandag hebben we het wandeljaar 2018 vandaag officieel ingezet met een eerste wandeling van Wandelsport Vlaanderen.

Plaats van afspraak was Blauberg (Herselt).

Toen we daar rond 13u aankwamen waren er al meer dan 1.200 wandelaars aan de start gepasseerd. Dat is één van de nadelen van die georganiseerde wandelingen … daar zijn soms (te) veel vertrekkers om echt rustig te kunnen wandelen. Gelukkig heb ik altijd mijn fotocamera mee en dat geeft ons dan de gelegenheid om af en toe eens te stoppen en op die manier enkele wandelaars te laten passeren.

Het was onze eerste kennismaking met die streek en die is best meegevallen. We hadden gekozen voor de 10km en dat bleek de juiste keuze te zijn geweest. Niet dat we 15 km niet aankunnen maar in deze wintermaanden is het nogal snel donker hè.

Een hele mooie natuurwandeling die ons uiteindelijk 10,63 km ver zou brengen en een streek waar we zeker zullen terugkeren om nog eens een wandeling te doen. Volgende week wordt het een thuismatch in Peulis.

IMG_3340.JPG

IMG_3354.JPG

IMG_3364.JPG

 

18:54 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, wsv |  Facebook |