11-10-17

Daan

Oktober is een vrij rustige maand op concertgebied. We hebben al Sigur Rós gehad en volgend weekend trekken we naar Lommel voor de Nationale Taptoe.

Maar gisteren hebben we nog eens een bezoekje gebracht aan studentenstad Leuven. In het Depot trad immers Daan nog eens op. Voor mij de vierde keer dat ik hem zou zien.

Vóór het zover was zijn we uiteraard nog een (verjaardags)hapje gaan eten in ons favoriete restaurant … Den Domus. Omdat het toch een speciale aangelegenheid was kozen we voor de Belgische Schotel : witloof met hesp en kaas, stoofvlees, vol-au-vent, Luikse balletjes, sla, kroketten en frieten. Ik ben er zeker van dat er eigenlijk nog puree bij moest ook maar als het klopt dan mogen we tevreden zijn dat ze dat waren vergeten. Man man man … was dat lekker zeg.

Enfin, om kwart na zeven stonden we voor de deuren van het Depot. Neen … we waren niet de eerste maar veel scheelde het niet. We hadden dan ook perfecte zitplaatsen.

Om half negen kregen we JVK voorgeschoteld als opwarmer. Echt opwarmen deed die echter niet, het was eerder een lauwe vertoning. Muzikaal niet slecht (de man speelde trouwens op een bizar instrument) maar zijn gepreek was er teveel aan. Als ik eerlijk ben dan interesseerde het mij geen r**t dat de hoes van zijn CD was gemaakt van papier dat van stenen was gemaakt.

Om half tien was het dan eindelijk de beurt aan Daan. Nog even wat problemen gehad met laatkomers die in het gangpad gingen staan en zo het zicht van een deel van het zittend publiek benamen. Nadat ik zelf tot twee keer toe vriendelijk zonder succes had gevraagd om elders te gaan staan en de poging van de vrouw achter mij ook zonder respons bleef ben ik toch maar even mijn beklag gaan doen bij de organisatie. Nog geen vijf minuten later hadden we terug een perfect zicht. Gelukkig maar want Isolde zat recht in mijn gezichtsveld.

Over het concert kan ik heel kort zijn : het was geweldig goed. De eerste 75 minuten vooral zijn nieuwe CD om dan op het einde enkele klassiekers zoals Exes en Icon. Anderhalf uur puur genieten. De foto hieronder werd trouwens genomen tijdens zijn passage op Suikerrock in 2012.

IMG_4422.JPG


20:40 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concerten, daan, depot, leuven |  Facebook |

09-10-17

Order of Darkness book 1

Kasteel Sant’Angelo, Rome, 1460. De jonge Luca Vero wordt beschuldigd van ketterij. Hij durft immers de heilige relikwieën in vraag te stellen. Want, stelt hij, als Jezus met drie nagels aan het kruis werd genageld, hoe kan het dan dat er tientallen kerken in Europa zijn die zogezegd één van die drie nagels in hun bezit hebben. En als je alle splinters bij elkaar voegt dan heb je genoeg hout om tientallen kruizen te maken.

Hij wordt echter “gered” door een mysterieuze man die hem op een missie stuurt. In opdracht van de paus moet Luca het einde der dagen gaan onderzoeken. Zijn eerste opdracht brengt hem, samen met zijn vriend Freize en zijn secretaris Broeder Peter naar een klooster in Lucretili nabij Rome waar de zusters bezeten door de duivel lijken te zijn. Sommigen hebben zelfs stigmata.

Het klooster wordt sinds kort geleid door Abdis Isolde die onlangs haar vader heeft verloren en die door haar broer naar dat klooster werd gestuurd. Isolde heeft maar één iemand die ze vertrouwd, Ishraq, een moslimmeisje dat samen met haar is opgegroeid.

Er blijken inderdaad rare zaken te gebeuren in het klooster maar of er nu sprake is van goddelijke of duivelse invloeden of het gewoon kwaad opzet is … dat moet Luca en zijn vrienden uitzoeken.

Changeling is het eerste deel van de Order of Darkness-trilogie van mijn favoriete schrijfster Philippa Gregory. Deze keer eens geen verhalen over de Tudors of Plantaganets maar wel over het Italië van de 15de eeuw. Mogelijk iets minder historisch onderbouwd maar daarom zeker niet minder leuk om te lezen. Ondertussen ben ik bezig aan het tweede deel van de trilogie : Stormbringers.

changeling.jpg

08-10-17

Paddenstoelen

Ja hoor … het is ons weer gelukt. In een weekend waarin er veel, zelfs heel veel, regen is gevallen zijn wij er in geslaagd om 11 km te wandelen zonder nat te worden. ’t Is te zeggen, niet nat van de regen, wel nat van het zweet want het was behoorlijk warm deze namiddag.

Aanvankelijk zouden we gisteren gaan wandelen maar de weersvoorspellingen voor vandaag waren toch net iets beter. Bovendien paste het beter in de planning.

Plaats van afspraak was de Parochiezaal van Itegem voor de Isschotwandeling van de lokale KWB. Het is niet de eerste keer dat we daar in de buurt wandelen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Maar toch zijn de mannen van de KWB er in geslaagd om ons op plekjes te laten komen waar we nog niet waren geweest.

Uiteraard ook op plaatsen waar we al wel waren geweest maar een kniesoor die daar op let. We hebben wel gelet op de paddenstoelen want ook deze keer waren er weer massa’s te zien. Sommigen goed verstopt onder het groen, anderen iets beter zichtbaar, nog anderen waren helaas gesneuveld en lagen op hun zij.

De bomen beginnen ook te verkleuren al is daar nog een groot verschil merkbaar. Sommige bomen zijn al mooi goudgeel, oranje of roodgekleurd, andere bomen lijken groener dan ooit (misschien zijn ze gewoon jaloers op de andere bomen?).

Afin, alweer een heel leuke wandelnamiddag gehad.

IMG_1577.JPG

IMG_1616.JPG

IMG_1611.JPG

isschot.JPG

 

19:49 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, itegem, isschot, kwb |  Facebook |

05-10-17

Vertraging

Vraag aan een doorsnee pendelaar die met de wagen naar het werk gaat waarom hij niet met de trein gaat en kans is heel groot dat die antwoordt : “pfff … de trein heeft ALTIJD vertraging”.

Hebben treinen altijd vertraging? Natuurlijk niet. Toch die van mij niet. Het gebeurt wel eens dat hij een paar minuten later dan voorzien aankomt in het station van bestemming. Maar omdat ik altijd ruim op tijd vertrek is dat voor mij geen probleem.

Heel af en toe heb ik wel eens echte vertraging en daarmee bedoel ik een kwartier of meer. Gisteren was dat bijvoorbeeld het geval. Ingevolge een bermbrand in Nazareth (dat gehucht in Lier, niet de woonplaats van Jezus in het Midden-Oosten) vertrokken we met vertraging in Berchem.

In Lier was er dan even verwarring toen de treinbegeleider ons vertelde dat de trein op het spoor naast ons als eerste zou vertrekken. Veel passagiers stapten uit maar we waren nog niet aan het begin van onze trein of die andere vertrok al. Allemaal dus netjes terug opgestapt. De man excuseerde zich voor de gebrekkige informatie die hij had gekregen en te goeder trouw aan ons had doorverteld.

Afin, ik was dus een halfuurtje later thuis dan normaal. Is dat erg? Niet echt want ik heb ook een halfuurtje langer kunnen lezen. En dat is nu iets dat die auto-pendelaars niet kunnen. Terwijl zij gemiddeld 4 dagen op de week een vertraging hebben van een halfuur. Ik heb zo’n vertraging gemiddeld 4 dagen op een jaar.

Mocht het nog niet duidelijk zijn … ik ga dus veel liever werken met de trein.

Gisteren trouwens nog een vertraging gehad. Bij het sluiten van de laptop werden updates opgeladen. Ruim een uur heeft dat geduurd. Vandaag bij het opstarten werden die updates uiteraard geïnstalleerd. Weer anderhalf uur vertraging.

Nu ja … tijd is relatief hè?

vertraging.JPG

20:52 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: trein, pendelen, vertraging |  Facebook |

02-10-17

Paddenstoelen

Zaten we afgelopen vrijdag nog bij de meester van het Vlaamse levenslied in de Borgerhoutse Roma … gisteren zaten we in Vorst Nationaal bij de meesters van de onverstaanbare teksten ook wel bekend als Sigur Rós.

Maar vóór we daar waren hebben Conny en ik nog een wandelingetje gemaakt in Rijmenam namelijk het Rijmenampad. Deze wandeling had, in deze tijd van het jaar, ook wel de naam Paddestoelenpad kunnen heten maar dat zal overal wel zo zijn zeker?

Ik heb in ieder geval gezien dat mijn favoriete seizoen er weer aan komt. Prachtige kleurenpracht in de bomen en ontelbare paddenstoelen op de bodem. En dan te bedenken dat ik er (heel even) heb aan getwijfeld of ik mijn camera wel zou meenemen.

Na de wandeling van zo’n 9 km en een stevige ovenschotel vertrokken we dan richting Vorst. Onderweg even een tussenstop gemaakt om Conny’s collega op te pikken en ondanks een klein beetje file op de Brusselse buitenring heel vlot op onze bestemming geraakt.

Onze plaatsen waren best goed. Om kwart over acht begonnen de jongens dan aan hun eerste set die ongeveer een uur zou duren. Na een pauze volgde dan een tweede die iets minder lang zou duren.

En hoe was het ? Wel … het was heel goed maar wel apart. Maar het is quasi onmogelijk om te beschrijven. Je moet het gewoon meegemaakt hebben. Het was een prachtige mix van muziek en licht, helaas maar misschien ook dankzij die onverstaanbare taal. Interactie met het publiek? Niet aan hen besteed. Maar ik ben wel blij dat ik de verplaatsing heb gemaakt.

Volgend concert op de agenda is weer iets totaals anders : Daan in Het Depot in Leuven.

IMG_1814.JPG

IMG_1835.JPG

IMG_1878.JPG

 

19:58 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, concerten |  Facebook |

30-09-17

Belcanto

Na vreemde en vermoeiende twee weken met daarin ik meer in de kerk heb gezeten dan op het werk (ook mijn tante is immers vorige week overleden) proberen we de draad weer op te nemen en “gewoon” te doen.

“Gewoon doen” betekent in mijn geval onder andere concerten bezoeken en dat hebben we gisteren gedaan.

Deze keer trokken we naar Borgerhout waar mogelijk de mooiste concertzaal ter wereld staat … De Roma.

Ik had afgesproken met Conny aan het Centraal Station (ook nog zo’n mooi gebouw). Een theetje op de Keyserlei, een hamburger bij Ellis Burger en dan een rustige wandeling naar de Noordersingel waar ik gisterenochtend al mijn auto had geparkeerd. Het was wel vrij warm om te wandelen.

We waren mooi op in de zaal zodat we onze vaste plaatsen konden kiezen.

Iets over acht begon Guido August Constancia Versmissen, beter bekend als Guido Belcanto dan aan zijn set. Hij kwam er vooral zijn nieuwe album Liefde en Devotie voorstellen maar speelde toch ook wel enkele van zijn klassiekers waaronder de wondermooie cover “Toverdrank”.

Een heel geslaagde avond. Hopelijk valt het morgen wanneer we naar Vorst Nationaal trekken voor Sigur Rós even goed mee.


15:53 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concerten, de roma, belcanto |  Facebook |

25-09-17

In Memoriam

Eigenlijk had ik vandaag, na drie weken vakantie, terug moeten gaan werken.

Een vakantie die fantastisch goed begon met een weekje wandelen in Irrel en de Eiffel. Ook de tweede week was geweldig met dat heel goede concert van Mike + the Mechanics in het Depot in Leuven.

Zelfs de derde week kondigde zich goed aan met een heel geslaagd bezoek aan het Kasteel van Gaasbeek en omgeving. Een dagtrip in eigen land die ik iedereen kan aanbevelen. Bij Conny en mezelf stond hij al lang bovenaan ons to-do-lijstje. Het verslag van deze dag volgt één van de komen dagen wel.

Het goed-gevoel van die dag ’s avonds immers abrupt afgebroken.

De gezondheidstoestand van mijn vader die sinds half augustus in het ziekenhuis en vervolgens in het rusthuis verbleef was in de loop van de dag verslechterd. Omstreeks 9 uur ’s avonds is hij dan heel rustig ingeslapen.

Vanaf dat moment leef je voor een stuk op automatische piloot. Het andere stuk weet ook niet hoe het zich moet voelen. Je bent uiteraard verdrietig maar anderzijds is hem een lange lijdensweg bespaard.

Vandaag hebben we de eerste fase van rouwproces afgesloten met de begrafenis en de aansluitende koffietafel.

Rust in Vrede vader.

kaartje.jpg

20:27 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: in memoriam |  Facebook |