20-11-17

Sneeuwwitje moet sterven

Op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt wordt in een afgesloten tank een menselijk skelet gevonden.

Ongeveer tegelijkertijd wordt Tobias Sartorius na 10 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Hij werd destijds veroordeeld voor de moord op twee meisjes, Laura Wagner en Stephanie Schneeberger, ook wel Sneeuwwitje genoemd. De veroordeling is gebeurd op basis van circumstantial evidence. Tobias heeft immers nooit bekend. Hij beweerde zich niets te herinneren. Hij heeft evenmin gezegd wat hij met de lichamen van de twee meisjes heeft gedaan.

Wanneer hij terugkeert naar zijn geboortedorp Altenhain zal dat dan ook niet zonder gevolgen blijven. Oude wonden worden terug opengereten. Zijn moeder wordt van een brug geduwd. Zelf wordt hij murw geslagen.

De enige die hem wel normaal behandelen zijn de negentienjarige Amélie en Nadja, een vriendin van Tobias uit de tijd van de moorden.

Pia Kirchhoff houdt zich bezig met het gevonden skelet. Als blijkt dat dit Laura Wagner blijkt te zijn trekt ze naar Altenhain. Naarmate het onderzoek vordert raakt ze er meer en meer van overtuigd dat Tobias wel eens onschuldig zou kunnen zijn geweest. Dan verdwijnt er opnieuw een meisje: Amélie, die veel gelijkenissen vertoont met Sneeuwwitje.

Het is aan Pia om een oplossing te vinden want haar baas, Oliver von Bodenstein heeft andere, persoonlijke problemen.

Sneeuwwitje moet sterven is het vierde boek rond het speurdersduo Kirchhoff en von Bodenstein. Acht zijn er in totaal verschenen en dit was voor mij het zesde boek. Het was ook meteen het beste boek. Razend spannend, enkele leuke plotwendingen maar vooral heel goed opgebouwd.

sneeuwwitje groot.JPG

Het volgende boek wordt er eentje van eigen bodem meer bepaald van truckchauffeur Luc Boonen.

21:04 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, nele neuhaus, luc boonen |  Facebook |

19-11-17

Jubileum

Vierde concert … vierde locatie. Gisteren werden we verwacht in de Ancienne Belgique in Brussel. Ik had ook vooraf een tafeltje gereserveerd in de AB Resto. Dat hebben we al wel eens eerder gedaan maar gisteren hadden we iets te vieren. Het was immers (op één dag na) de tweede verjaardag van het eerste concert dat Conny en ik samen bezochten.

Sinds die 19e november in 2015 zijn er nog een kleine 50 concerten en festivaldagen gevolgd en hebben we een tachtigtal groepen aan het werk gezien.

Maar terug naar gisteren.

Vóór we richting Brussel vertrokken hebben we nog een kleine wandeling door Mechelen gemaakt. Dat is ook altijd gezellig, vooral het Dijlepad is een leuk stuk om te doen. Je loopt echt over het water en dat geeft toch een beetje een speciaal gevoel.

IMG_1903.JPG

IMG_1906.JPG

Om vijf uur namen we dan de trein naar Brussel en 45 minuten later zaten we aan onze tafel in de AB Resto. Het voordeel van te eten in de AB Resto is niet alleen dat je daar heel smakelijk kunt eten voor een heel schappelijke prijs. Je kan er namelijk ook via de “achterdeur” naar binnen.

Hierdoor hadden we perfecte plaatsen. Op de eerste rij van de zitplaatsen op het balkon, recht vóór het podium. Gelukkig waren we op tijd want om half acht begon Ultimate Painting die ons mochten opwarmen. Eergisteren in de Lotto Arena werden we ook al verwend door twee geweldige groepen als voorprogramma, gisteren was het naar mijn gevoel nog beter. Ik vond ze zo goed dat ik na het optreden onmiddellijk twee cd’s van hen heb gekocht.

Om kwart voor negen was het dan de beurt aan Fleet Foxes. Als ik (weer) eerlijk moet zijn … ik kende ze eigenlijk niet. Ik kende wel één van hun nummers namelijk Mykonos maar wist niet dat het van hen was. Maar het is niet de eerste keer dat ik naar een groep ga die ik niet echt ken. Toen we omstreeks half elf de AB buiten gingen had ik in ieder geval een heel goed concert gezien.

fleetfoxes.JPG

Het was een nagenoeg perfect concertweekend. Of we dit nog gaan evenaren is twijfelachtig. Maar we blijven proberen. Volgend weekend bijvoorbeeld wanneer we naar Billy Bragg en naar Depêche Mode gaan.

19:52 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concerten, ab, jubileum |  Facebook |

18-11-17

Concertmaand

November is concertmaand.

Zes concerten in één maand en dan laten we er nog minstens evenveel schieten.

We gaan dus niet naar Status Quo, Isolde, Texas, Absynth MInded, The Waterboys en nog zoveel anderen.

Maar gisteren zijn we wel naar de Lotto Arena gegaan waar Bear’s Den op het programma stond. Uiteraard zijn we eerst nog wel een hapje gaan eten in ’t centrum maar om kwart over zeven zaten we op onze plaats.

Er stonden immers twee groepen in het voorprogramma. Sam Fender uit Newcastle mocht om 19u30 de spits afbijten en dat deed hij behoorlijk goed. Ik vond zijn stem wel net iets te gepolijst of misschien nog niet rijp en ruw genoeg voor de muziek die hij bracht maar voor de rest was hij echt wel goed.

samfender.JPG

Om 20u15 was het dan de beurt aan Dave Croll en hij was nog beter dan Sam Fender. Je zag en hoorde dat deze Liverpudlian meer ervaring had. Het klonk net dat beetje meer overtuigend. Wat mij betreft had hij gerust langer mogen spelen dan het half uur dat hij kreeg toegewezen.

davecroll.JPG

En om 21u15 was het dan de beurt aan Bear’s Den. Ondertussen was de Lotto Arena trouwens helemaal vol gelopen. Ik wist niet echt wat ik mocht verwachten want buiten hun cover van Heaven van Bryan Adams kende ik hen niet.

bearsden.JPG

Maar ze hebben er vanaf nu zeker wel een fan bij. Het was geweldig goed … zelfs BEREgoed (heb je ‘m ? BEREgoed … BEAR’s Den J). Als ik het met een andere groep moet vergelijken dan nog het best met Mumford & Sons. De vier muzikanten die Andrew Davie en Kevin Jones mee op het podium brachten waren stuk voor stuk rasmuzikanten. Eén ervan bleek trouwens een Noorderbuur te zijn : Christof van der Ven.

Het was ruim 100 minuten genieten. Vooral de twee nummers die ze akoestisch brachten op een klein podium achteraan in de zaal waren geweldig. De Bryan Adams cover was één van die nummers.

Samengevat : het was een geweldige muziekavond in de Lotto Arena en de afwezigen hadden weeral ongelijk.

Vanavond zetten we ons concertjubileumweekend verder met Fleet Foxes in de AB in Brussel.


10:38 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, bear's den |  Facebook |

12-11-17

Pak in, stap uit

vat.JPGErna en Julien zijn al een tijdje getrouwd. Maar ze hebben besloten om een einde te maken aan hun huwelijk en te scheiden. Erna wil een beautyfarm beginnen en computernerd Julien wil, samen met zijn maîtresse Doris, een computerzaak beginnen. Een taxi om Erna en haar koffers te komen halen is al besteld.

Adeline, de vrome en bemoeizieke zus van Erna zou echter wel roet in het eten kunnen gooien. En dan besluit ook de maîtresse Doris een einde te maken aan de relatie. Op die manier vreest Julien dat ze nooit gescheiden geraken.

Gelukkig is er Basiel, een hardwerkende taxichauffeur die een handje zal helpen zodat alles goed afloopt. Hij schakelt daarvoor zijn nuchtere nichtje Odette in. Zelfs zijn vrouw Gusta komt helpen.

Pak In, Stap Uit is de titel van het stuk waarmee het Vorselaars Amateur Toneel a.k.a. het VAT, ons dit jaar wist te onderhouden. En net als de vorige jaren hebben ze zich weer prima van hun taak gekweten. Het kwam een beetje moeizaam op gang maar het duurde niet lang of de eerste lachsalvo’s galmden door de zaal.

Het heeft toch iets, zo’n amateurtoneel. Benieuwd wat de concullega’s van Oud-KLJ er in februari van terecht zullen brengen.

20171112_203222.jpg

20171112_203219.jpg

 

22:13 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toneel, vat |  Facebook |

Smaken

Naar aanleiding van Wapenstilstand werd er gisteren in Vorselaar een oorlogswandeling georganiseerd.

Rond 11u stonden 50 mensen klaar aan het Gemeentehuis. Onder begeleiding van onze gids Luc vertrokken we richting het Heiken. Ik woon al heel mijn leven in Vorselaar maar toch heb ik gisteren voor de allereerste keer over bepaalde paadjes gelopen.

IMG_2905.JPG

IMG_2904.JPG

Het werd een heel mooie natuurwandeling, af en toe onderbroken om meer te leren over de 13 dorpsgenoten die tijdens de eerste wereldoorlog het leven lieten aan het front (of als gevolg van verwondingen opgelopen aan dat front). De broer van mijn grootvader langs moeders kant was trouwens één van hen.

IMG_2920.JPG

Helaas hebben we de wandeling halfweg moeten afbreken. De wandelschoenen van mijn moeder die enkele jaren werkloos in de kast hadden gestaan konden de plotse inspanning niet meer aan en kwamen los van de schoen.

In plaats van na de oorlogsmaaltijd (een heel smakelijke soep van selder, prei, rapen en aardappelen met grote stukken spek) verder met de groep te wandelen ben ik dan maar terug naar het centrum gestapt om de wagen op te halen. Een minder leuk einde aan een verder heel leuke wandeling.

Het vroege einde van de wandeling betekende wel dat ik iets meer tijd had om me proper te maken voor de avond. Het tweede concert van deze maand stond immers op het programma. Deze keer werden we verwacht in Cultureel Centrum De Zwaan in Heist op den Berg.

Dat gaf ons nog eens de gelegenheid om te gaan eten in het aanpalende Derde Bedrijf. Gelukkig had Conny een tafeltje gereserveerd want het was er weer vollenbak. Naast het optreden van Jasper Steverlinck was er blijkbaar ook nog een dansfeest. Het eten was trouwens weer heerlijk.

Iets over acht begon Jasper dan aan zijn optreden. Heel ingetogen, begeleid door Valentijn Elsen op piano, bracht hij vooral nummers van zijn nieuwe CD. Het was echt genieten. Helaas duurde het concert maar 75 minuten en dat had gerust wat langer mogen zijn. Collega Heidi die toevallig ook in de zaal zat was het daar echter niet mee eens. Nu ja … smaken verschillen hè?

jasper.JPG

Omdat het nog vroeg was besloten we nog iets te gaan drinken. De dames besloten om naar La Cita te gaan. In principe is dat een rustige brasserie. Om één of andere reden was dat het gisteren een rave party. Gewoonweg afschuwelijk, al bleken sommigen in het gezelschap een andere mening te hebben. Nu ja … smaken verschillen hè.

14:14 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, vorselaar, concert |  Facebook |

08-11-17

Fools' Gold

Na hun avontuur in Picollo reist het gezelschap van Luca Vero verder naar Venetië. Milord, de geheimzinnige leider van de Dark Order, heeft immers een nieuwe opdracht voor hem.

Luca, Isolde en Broeder Peter moeten zich voordoen als broers en zus terwijl Freize en Ishraq hun dienaren zijn. Ze trekken naar Venetië omdat ze er een koopvaardijschip uit Rusland verwachten.

Deze schuilmantel moet hen de mogelijkheid geven om onderzoek te doen naar valsemunters die massaal Engelse Nobles zouden namaken. Hun onderzoek brengt hen bij Drago Naciri en zijn mooie dochter Jacinta.

Luca verneemt ook nieuws in verband met zijn vader die destijds werd ontvoerd door Muselmannen en vastgehouden op een galeischip. Misschien kan hij hem wel vrijkopen voor enkele van die Engelse Nobles.

Het blijkt echter dat de motieven van Milord wel eens niet zo zuiver zouden kunnen zijn …

In Fools’ Gold, het derde deel van de Order of Darkness trilogie van Philippa Gregory gaat de reis van Luca Vero verder. Ook nu weet Philippa Gregory feiten en fictie op een perfecte manier te mixen. Het verhaal op zich is uiteraard fictie maar de omgeving en de tijdsgeest is 100% feit. Zalige combinatie vind ik dat.

Nu wordt het weer wel tijd voor enkele boeken in mijn moedertaal. Engels lezen is altijd prettig maar wel vermoeiend. Vermoedelijk ga ik morgen verder met de avonturen van mijn nieuwe Duitse vriending Pia Kirchhoff en haar baas Commisaris Oliver von Bodenstein.

Meer info over de Order of Darkness : http://www.orderofdarkness.com/

foolsgold.JPG

order.JPG

 

20:10 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, philippa gregory |  Facebook |

07-11-17

Fris

Het was maar frisjes.

Vanochtend toen ik naar het werk vertrok. Even later toen ik met de vélo van Station Berchem naar het werk fietste.

En ook vanavond in Lier was het niet al te warm toen we, met enige vertraging, vertrokken voor ons wekelijks rondje. Die vertraging kwam er omdat we nog even op een derde jogger moesten wachten. Sally is immers lid geworden van de Watertorenlopers. Nu ja, eigenlijk zijn het wat mama’s en papa’s uit de buurt die niet graag alleen gaan joggen en daarom een whatsapp groepje hebben opgericht. Geen verplichtingen, wie zin heeft om te gaan joggen stuurt een berichtje rond en wie zin heeft gaat mee. De kans is dus groot dat we wel eens vaker met meer dan twee zullen zijn.

Het “verse” bloed had wel een positieve invloed. We hebben ons rondje van 4,25 km afgewerkt op 30:30 en dat is toch iets sneller dan gewoonlijk. Maar het deed wel deugd.

lopen 20171107.JPG

21:26 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: joggen, fris |  Facebook |