09-09-17

Vianden

Aanvankelijk waren we van plan om op de laatste dag van onze vijfdaagse een bezoek te brengen aan Trier en dan naar huis rijden.

Maar aangezien we dat al uitgebreid op dinsdag hadden gedaan moest er een alternatief worden gezocht.

En dat alternatief werd Vianden op slechts een halfuurtje rijden van Irrel. Op het moment dat wij daar aankwamen was het nog rustig, heel rustig. Dat was vorige zondag toen we er op de heenweg passeerden wel even anders.

Maar nu konden we op ons gemakske een wandeling maken langs de oude stadsmuren en naar het kasteel, dat imposant hoog boven de stad waakt, klimmen. In een bezoek aan het kasteel zelf hadden we niet echt zin. In een tochtje met de télé-siège evenmin. In een lekkere tas koffie na 5 kilometer wandelen wel. Na een terrasje hebben we dan nog een broodje gekocht voor onderweg en trokken we richting België.

Onderweg nog gestopt om wat ingrediënten te kopen voor een risotto om dan nog wat na te genieten van een korte maar heerlijke vakantie. Bijna 70 km gewandeld, een heel mooie stad gezien en de Gutenberg Bijbel kunnen zien.

Het aftellen naar de volgende vakantie kan beginnen.

IMG_1286.JPG

IMG_1308.JPG

IMG_1332.JPG

IMG_1327.JPG

15:08 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vianden, vakantie, aftellen |  Facebook |

08-09-17

Kort

Het nadeel van korte vakanties is toch wel dat ze niet lang duren. Deze korte uitstap naar Duitsland had gerust nog enkele dagen mogen duren maar het is helaas niet zo.

Na ons stadsbezoek van gisteren stond er vandaag nog een laatste wandeling op het programma. In ons “programmaboekje” stond nog een wandeling van 22 km naar Echternach en terug en een wandeling richting Wolfsfelderberg van 18,5 km. Deze laatste wandeling kon ook met een dikke 5 km worden ingekort.

We besloten om deze wandeling te kiezen. Op het punt waar we de verkorting konden inlassen zouden we dan wel beslissen of wel al dan niet die extra lus zouden doen.

Het vertrek (ter hoogte van “een soort neushoorn” stond er in ons boekje) was minder aangenaam. Wat begon als druilerige motregen veranderde al snel in een fikse regenbui. Gelukkig hebben we daar maar een klein uurtje last van gehad en zijn we de rest van de dag droog gebleven.

De wandeling van vandaag was wel zo’n wandeling waar we beiden wel van houden namelijk een wandeling met veel vergezichten, heel mooie vergezichten, zo van die vergezichten waarvoor je naar de Eifel komt.

Zo mooi dat je vergeet naar de plakkaatjes en bordjes te kijken en een afslag mist en plots tot de vaststelling komt dat je van het parcours bent afgeweken. Wandelkaart erbij genomen, Garmin eTrex erbij genomen, koppen bij elkaar gestoken en een halfuurtje later zaten we terug op de juiste route.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 15 kilometer waardoor ons algemeen totaal voor deze korte reis op zo’n 60 km uitkomt. Niet slecht al zeggen we het zelf. Het was een bijzonder mooie vakantie met pittige wandelingen maar wel fantastisch mooi.

Ondertussen zijn we al aan ’t nadenken waar we volgend jaar naartoe trekken. Normandië? Oxford? Friesland? De Achterhoek? Bretagne? Duitsland? Dat weten we nog niet maar dat we ergens naartoe trekken staat al wel vast.

IMG_1334.JPG

IMG_1351.JPG

IMG_1373.JPG

IMG_1386.JPG

20:36 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, irrel, eifel |  Facebook |

07-09-17

Trier

Verslag van dag 3 (met vertraging)

Na onze toch wel vermoeiende tocht van gisteren besloten we om het vandaag iets rustiger aan te doen.

In plaats van donderdag, onze laatste dag, naar Trier te rijden vóór we terug richting België trekken zijn we vandaag naar deze Romeinse stad gereden. Een heel goede beslissing al zeggen we het zelf.

In de eerste plaats omdat Trier een bijzonder mooie stad is. Een stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. Voor de kleurrijke markt alleen al zou je naar daar moeten rijden.

In de tweede plaats omdat Trier een heel rijke geschiedenis heeft. Bewijzen daarvan zijn onder andere de Porta Nigra (als je die bezoekt vergeet dan zeker niet de audioguide of de on-line guide), de heel indrukwekkende Domkerk, de Romeinse Basilica … Het is moeilijk te zeggen wat het mooiste is.

Onze wandeling van ruim 10km bracht ons ook bij de Stadsbibliotheek en vooral bij zijn schatkamer. Die schatkamer bevat een reeks oude boeken en geschriften. Pronkstuk is een Gutenbergbijbel. Aangezien zowel Conny als ik al eens een boek durven lezen hebben we uiteraard die schatkamer bezocht. Ook hier was de audioguide (met Nederlandse uitleg) een welgekomen aanvulling.

Na een heel geslaagde dag hadden we eerst wel problemen om Trier te verlaten. Net als bij ons durven ze in Duitsland al wel eens flateren bij het aanduiden van omleidingen. Maar na een beetje zoeken zaten we al bij al vrij snel terug op de juiste route.

Een (alweer) smakelijk avondmaal gevolgd door een korte after dinner walk en een potje thee op ons terras en dag drie is weeral voorbij.

IMG_1112.JPG

IMG_1117.JPG

IMG_1154.JPG

IMG_1179.JPG

21:30 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, irrel, trier |  Facebook |

De duivelskloof

Met enige vertraging omwille van Wifi-problemen in Irrel volgt hierna het verslag van dag 2 in de Eifel. De weersvoorspellingen waren veelbelovend. Een beetje ochtendnevel en dan een zonnige dag.

Daarom kozen we voor een wandeling naar de Irreler Wasserfälle en de Teufelsschlucht. Beide natuurfenomenen zijn een gevolg van laatste ijstijd, zo’n 12.000 jaar geleden. De waterval was eigenlijk niet veel meer dan een stroomversnelling maar door het overdekte houten bruggetje toch heel mooi om te bezoeken.

Daarna trokken we naar de Duivelskloof en dat is één van de meest indrukwekkende tochten die ik ooit heb gemaakt. De kloof zelf is maar zo’n 400 meter lang maar de weg ernaar toe en vooral de kilometerslange Felsenweiher die er op volgde was fenomenaal.

De meest bizarre rotsvormen hebben we gezien waaronder ook de Turkenkopf.

Een bijzonder zware en lastige wandeling maar oh zo mooi. Naar het einde toe hebben we nog een spectaculaire afdaling mogen doen.

Na 21 km en ruim 7,50 uur wandelen konden we genieten van een smakelijke tas koffie op het terras van het hotel. Net op tijd binnen voor de (lichte) regen trouwens want veel zon hebben we niet gezien. Gelukkig maar want anders zou het nog lastiger zijn geweest. Het was wel een paar keer zoeken naar de juiste weg maar met behulp van onze wandelkaart, een GPS en goed overleg hebben we de klus geklaard.

Morgen trekken we vermoedelijk naar Trier voor een stadsbezoek.

IMG_0979.JPG

IMG_0991.JPG

IMG_1007.JPG

IMG_1045.JPG

20:35 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, irrel, eifel, duivelskloof |  Facebook |

03-09-17

Wandelen in Irrel

De grote schoolvakantie is gedaan … dan is het aan mij om met vakantie te gaan. Na twee lange zomermaanden is die vakantie trouwens meer dan verdiend.

Nieuwigheid dit jaar … ik ga niet alleen op vakantie. Deze keer heb ik het aangename gezelschap van Conny. Vakantiebestemming : Irrel in de Eifel, vlakbij Luxemburg.

Na een heel rustige autorit kwamen we rond de middag aan bij het Koch-Schilt Hotel. Uiteraard waren de kamers nog niet klaar maar daar had ik wel rekening mee gehouden.

Dan maar onmiddellijk de wandelschoenen aangetrokken en op pad voor de “kennismakingswandeling”. Zoals steeds bij VOS-travel was de routebeschrijving dik in orde. Even was er onduidelijkheid toen er werken waren aan de brug over de Prüm. Zwemmen zagen we niet echt zitten maar het leek alsof we niet aan de overkant zouden geraken. Gelukkig zagen we toen toch een voetgangersbruggetje en konden we onze tocht verderzetten.

Een heel mooie tocht. Prachtige panorama’s, mooie wolken, zalig wandelweer en vooral … rust, rust en rust.

Na een wandeling van 12,6 km stonden we terug aan het hotel en konden we naar onze kamers. Heel geslaagde eerste dag.

IMG_0900.JPG

IMG_0909.JPG

IMG_0935.JPG

18:13 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, irrel, eifel |  Facebook |

31-08-17

De levenden en de doden

Pia Kirchhoff staat op het punt om op huwelijksreis te gaan. Het is de week voor Kerstmis.

Dan wordt Renate Rohleder vermoord. Schijnbaar door een scherpschutter. Wie kan er nu iets hebben tegen deze onschuldige vrouw die een wandelingetje maakt met haar hond?

Er volgen nog slachtoffers. Ze lijken geen enkele relatie te hebben met elkaar. Het enige dat ze gemeen hebben is hun onschuld. Een gevoel van angst overheerst de feestdagen in Frankfurt.

Maar dan duiken er “overlijdensberichten” op. De slachtoffers lijken dan toch niet zomaar te zijn neergeschoten. Ze moeten boeten voor iets dat hun vader of man vele jaren terug hebben misdaan.

Aan de bron van alles blijkt Kirsten Stadler te liggen, een vrouw die tien jaar terug overleden is en wiens organen vele andere mensen het leven heeft gered. Maar niet alles blijkt even koosjer te zijn gebeurd.

En nu neemt er dus iemand wraak. Pia en Oliver lijken contant achter de feiten aan te lopen. Wie is toch die mysterieuze sniper en wordt hij op tijd gevat?

De levenden en de Doden is het beste boek rond het duo Kirchhoff-Bodenstein van Nele Neuhaus dat ik tot dusver heb gelezen. Spannend van begin tot einde. Er zijn voldoende verdachten en Neuhaus weet tot op het laatste moment te verbergen wie de dader is. Van de vijf boeken die ik van haar gelezen heb is dit echt wel de beste.

nele levend.JPG

21:51 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, nele neuhaus |  Facebook |

Wie wind zaait

In het kantoor van WindPro, een bedrijf dat windmolenparken bouwt en exploiteert wordt een nachtwaker dood aangetroffen.

WindPro is de laatste tijd vaker in het nieuws. Er is immers zwaar protest tegen hun laatste project dat de bouw van een park in de Taunus. De verzetsbeweging is een bont allegaartje.

Er is Ludwig Hirtreiter, een boer die zijn erf nogal heeft laten verwaarlozen na de dood van zijn echtgenote. Hij is echter wel eigenaar van een klein stuk weiland en dat stuk grond is absoluut noodzakelijk voor WindPro. Zonder kunnen ze hun windmolenpark niet bouwen. De boer heeft een bod van 3.000.000 euro echter naast zich neergelegd.

Er is Jannis Theodorakis, ex-medewerker van WindPro die uit is op wraak. Hij woont samen met Ricky die een dierenwinkel heeft. In die winkel werken de eerder schuwe Nika en Mark, zoon van de grote baas van WindPro en vooral schoolmoe.

Zelfs de vader van rechercheur Oliver von Bodenstein, Graaf Heinrich.

Dan wordt Ludwig Hirtreiter vermoord. Zelfs zijn hond moet er aan geloven. Aan verdachten geen gebrek. Binnen de verzetsbeweging blijkt immers niet alles koek en ei. Of moet de moordenaar worden gezocht binnen WindPro? Of de kinderen van de boer die een grote erfenis dreigen mis te lopen?

Het is aan Pia Kirchhoff en haar chef Oliver von Bodenstein om alles uit te zoeken. Alleen valt te betwijfelen of Oliver, na zijn scheiding met Cosima nog wel helder en rationeel kan denken.

Wie wind zaait is een alweer vlotlezende thriller van Nele Neuhaus rond het speurders team van Bodenstein en Kirchhof. Klimaatverandering, diepe wrok, geld … ze toont hoe dit alles een mens kan veranderen. Wat mij betreft zeker een aanrader.

nele wind.JPG

21:49 Gepost door Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: boeken, nele neuhaus |  Facebook |